I vores daglige arbejde hjælper vi mange af vores kunder med at gennemgå deres årsopgørelse for at sikre, at de får alle de fradrag, som de har krav på.

Renter på lån optaget i Danmark hos en udenlandsk bank

Der findes flere udenlandske banker, der opererer i Danmark. Disse banker indberetter ikke automatisk renter til Skat, så husk:

  • Hvis du har lån hos Bank Norwegian, Ferratum, Resurs Bank eller evt. andre, skal du selv indberette renterne på årsopgørelsen!
  • Der kan være rigtig mange penge at få tilbage, så HUSK, hvis ikke du indberetter dit udenlandske rentefradrag, så betaler du mere skat end du skal!

Husk – Årsopgørelsen kan rettes 3 år bagud…

Udlæg i overskydende skat

Vi hjalp en ældre herre med at indberette rentefradrag for netto 30.000 kr., og i den forbindelse konstaterede vi desværre, at et stort inkassobureau havde gjort udlæg i hans overskydende SKAT for de 3 tidligere indkomstår.

Da vi har varetaget alle hans fogedretsmøder, overraskede det os meget, da det ikke er sket i forbindelse med et fogedretsmøde, og selvom SKAT har accepteret, at inkassobureauet har udlæg, så bad vi inkassobureauet om at dokumentere deres krav. Det kunne de ikke, så de måtte derfor trække deres krav og udlæg i den overskydende SKAT tilbage.

Moralen med historien er:

  • Det er meget, meget vigtigt at sikre sig, man har styr på sin årsopgørelse, og at man får indberettet alle sine fradrag, for der kan være tale om rigtig mange penge, man har betalt for meget i SKAT.
  • Bed altid om skriftlig dokumentation for ting, som du er uforstående overfor!

Har du brug for hjælp til gennemgang af din årsopgørelse?

Vi hjælper dig meget gerne med at indberette de korrekte tal.

Det koster kr. 1.950 at få gennemgået og tilrettet årsopgørelsen. Med i dette beløb er også gennemgang og tilretning af din forskudsopgørelse for 2024.

Kontakt os for en uforpligtende snak om din situation.

Vi kan kontaktes således:

 

Med venlig hilsen

Flemming Thorslund
Indehaver
AktivFinans

02.04.2024